Brigitte Bardot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brigitte Bardot
Brigitte Bardot.jpg
Asma wiyosan Brigitte Anne-Marie Bardot[1][2]
Miyos 28 September 1934 (umur 79)
Paris, Perancis
Sisihan Roger Vadim (1952-1957)
Jacques Charrier (1959-1962)
Gunter Sachs (1966-1969)
Bernard d'Ormale (1992-present)
Yoga Nicholas Charrier (b. 1960).

Brigitte Bardot (Perancis IPA: [bʁiʒit baʁˈdo]) (lair ing Paris, Perancis, 28 September 1934; umur 79 taun) yaiku pemeran wanita, modèl, penyanyi, aktivis hak binatang Prancis. Ing taun 2007, panjenengané mlebu ing njero dhaptar "100 Bintang Film Paling Seksi" versi majalah Empire [3]

Ing taun 1970-an sawisé panjenengané pensiun saka industri hiburan, Bardot dadi aktivis hak binatang. Sasuwéné taun 1990-an, panjenengané akèh ngomong babagan politik ing sapropirané isu kayata imigrasi, Islam ing Prancis, lan homoseksual. [4]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

  • Manina, la file sans voile (1952)
  • Helen of Troy (1956)
  • Et Dieu... Créa la femme (1957) - dari Roger Vadim
  • Une Parisienne (1957)
  • Babette s'en va-t-en guerre (1959)
  • La vérité (1960)
  • Les amours célèbres (1961)
  • Vie privée (1962)
  • Paparazzi (1963)
  • Le Mépris (1963) - dari Jean-Luc Godard
  • Viva María! (1965)
  • Dear Brigitte (1965)
  • Masculin, féminin (1966)
  • Histoires extraordinaires (1968) - sean Alain Delon
  • Shalako (1968) - dengan Sean Connery
  • Les femmes (1969)
  • Les novices (1970)
  • Les pétroleuses (1971)
  • Don Juan 73 (1973)

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Brigitte Bardot ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brigitte_Bardot&oldid=863601"