Balawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Balawan

Latar wuri
Jeneng I Wayan Balawan
Alias Balawan
Lair 9 September 1973 (umur 40)
Gianyar, Bali, Indonesia
Génré Jazz
Instrumèn Gitar
Taun aktif 1995 - samenika
Magepokan karo Stanley Jordan
Alat musik
Rick Hanes Guitar - Balawan Custom Series

I Wayan Balawan (lair ing Gianyar, Bali, 9 September 1973; umur 40 taun) inggih punika salah satunggalipun pemusik Jazz Indonesia.[1] Balawan menika dados gitaris Jazz ingkang asmanipun dados misuwur lan dipunfavoritaken ing Indonesia kanthi teknik main Touch Tapping Style. Balawan damel Batuan Ethnic Fusion ingkang ngusung eksplorasi musik tradisional Bali.[1] Kreasi musik gaya Balawan kanthi pambiyantu nada etnik saged narik kawigaten pandemen musik, kalebet para wisatawan mancanegari.[2] Balawan biasanipun main musik kanthi kreasi musik etnik lan main gitar doubel neck.[2] Balawan sampun ngliris albumipun ingkang kaping sekawan ingkang dipunparingi irah-irahan See You Soon. [3] Sadèrèngipun punika, Balawan ingkang mopulèraken tèknik 8 finger touch style punika ngliris 3 album kanthi kadar materi ingkang benten-benten. [3] Menawi ing album ingkang kawitan Balawan langkung kathah ngedalaken idealimsenipun kanthi ngaboti ing nuansa ètnik Bali, fusion, lan kathah pamèr teknik touch style. [3] Ing album ingkang katiga langkung “lunak” kanthi miwiti mainaken lagu-lagu pop ingkang dipunnyanyiaken piyambak. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)Duet Balawan dan Ayu Laksmi Pikat Wisatawan Asing dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. ^ a b c d (id)Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balawan&oldid=831787"