Bakwan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bakwan yaiku jinising panganan kang digorèng, asalé saka sayuran lan tepung trigu. Bakwan biasané asring ditemokaké ing bakul jajanan.

Bahan[sunting | sunting sumber]

  • Taoge
  • Kobis utawa Kol
  • Wortel
  • Tepung terigu
  • Lenga

Cara[sunting | sunting sumber]

Nyepakaké bahan kang dibutuhaké kanggo gawé bakwan yaiku taoge, irisan kobis (kol) utawa irisan wortel, dicampur sajroning adonan tepung terigu lan digoreng karo lenga kang cukup akèh. Tunggu nganti warnané rada semu coklat. Ing Jawa Barat bakwan diarani 'bala-bala'. Bakwan mirip karo masakan Jepang yasai tenpura (tempura sayur).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bakwan&oldid=834410"