Baharuddin Lopa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Baharuddin Lopa
Baharuddin Lopa

Mangsa jabatan
9 Februari 2001 – 2 Juni 2001
Pejabat sadurungé Yusril Ihza Mahendra
Pengganti Marsilam Simanjuntak

Mangsa jabatan
2 Juni 2001 – 20 Juli 2001
Pejabat sadurungé Marzuki Darusman
Pengganti Marsilam Simanjuntak

Tilar donya 3 Juli 2001 (umur 65)
Flag of Saudi Arabia.svg Riyadh, Arab Saudi
Kabangsan Indonésia
Agama Islam

Baharuddin Lopa, SH. (lair ing Pambusuang, Balanipa, Polewali Mandar, Indonesia, 27 Agustus 1935 – tilar donya ing Riyadh, Arab Saudi, 3 Juli 2001 kanthi umur65 taun) inggih menika Jaksa Agung Republik Indonésia ingkang njabat awit tanggal 6 Juni 2001 ngantos dumugi tilar donyanipun nalika 3 Juli 2001.[1] Baharudin Lopa ugi nate njabat dados Duta Ageng Républik Indonésia kanggé Arab Saudi. Nalika taun 1993-1998 panjenenganipun njabat dados anggota Komnas HAM.[2]

Wiwit njabat dados Jaksa Agung, 6 Juni 2001, minangka gantosipun Marzuki Darusman, Lopa tansah mbudi daya kangge mbrantas korupsi.[1] Lopa misuwur minangka jaksa ingkang boten kagungan raos ajrih nalika njejegaken hukum lan kaadilan.[1] Panjenenganipun tilar donya ing yuswa 66 taun, ing griya sakit Al-Hamadi Riyadh, tabuh 18.14 wekdal Arab Saudi utawi tabuh 22.14 Wekdal Nuswantara iring Kilèn (WNIK) 3 Juli 2004, ing Arab Saudi, amargi gerah jantung.[1]

Nalika semanten Lopa rawuh ing Riyadh, 26 Juni 2001 kanggé pasrah panampi jabatan kaliyan Wakil Kepala Perwakilan Républik Indonésia Kemas Fachruddin.[1] Kemas njabat dados Kuasa Usaha Sawetawis Kedubes RI kanggé Arab Saudi ingkang dunungipun ing Riyadh.[1] Lopa kaliyan robonganipun ngawontenaken ibadah umroh.[1] Sasampunipun menika Lopa dados gerah amargi fisikipun kirang kiyat, ingkang pungkasanipun panjenenganipun tilar donya.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Baharuddin Lopa Teladan Jaksa Pendekar Hukum dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. ^ (id)Baharuddin Lopa dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baharuddin_Lopa&oldid=832972"