Bánh mì

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bánh mì thịt nướng kanthi daging panggang

'Bánh mì [1]utawa bánh mỳ (basa Inggris:/ˈbʌnmiː/, basa Vietnam: [ɓǎːɲ mî]), iku capurane biskuit utawa cake (Bánh) lan tepung utawa gandum (mì), iku baguette saka Vietnam kang kagawe kanthi nyampurake gandum lan tepung beras, nanging luwih misuwur kanthi sesebutan jinising sandwich tradisional.[2] Bánh mì padatan kasajekake kanthi rajangan wortel, daikon (uga sinebut đồ chua), ketimun, ketumbar, Lombok, pâté, mayonnaise lan daging giling utawa tahu. Banh mi misuwur kanthi bahan tambahan kayata daging babi kang dibakar utawa dipanggang, dikukus utawa perut babi panggang, sosis Vietnam, daging ayam, keju, lan ham.

Jinising bánh mì[sunting | sunting sumber]

  • bánh mì gà: kanthi daging pitik
  • bánh mì trứng: kanthi endhog kang diorah-arik utawa endhog goreng
  • bánh mì bì: kanthi kulit babi kang diparut lan bubuk sega bakar
  • bánh mì thịt nướng: kanthi daging babi panggangg
  • bánh mì xíu mại: kanthi bakso daging babi kang dicincang
  • bánh mì xá xíu: kanthi BBQ babi arang siu
  • bánh mì thịt heo quay: kanthi babi panggang

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks Cookbook nduwé informasi luwih akèh ngenani:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)online.wjs.com Bánh Mì Gets Upgrade
  2. ^ (en)battleofthebanhmi.com The Best Bánh Mì -Vietnamese Sandwiches
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bánh_mì&oldid=831852"