Arifin C. Noer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arifin C. Noer

Arifin C Noer.
Lair Arifin Chairin Noer
10 Maret 1941
Flag of the Netherlands Cheribon, Jawa Kulon, Hindia-Walanda
Tilar donya 28 Mei 1995 (umur 54)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Pagawéyan sutradara, produser
Garwa Jajang C. Noer
Anak Nitta Nazyra
Marah Laut

Arifin Chairin Noer (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 10 Maret 1941 – séda ing Jakarta, 28 Mei 1995 ing umur 54 taun), utawa luwih ditepungi Arifin C. Noer.[1] Yaiku sutradara téater lan film saka Indonésia kang wis akèh menangké Piala Citra ing bab film paling apik lan panulis skénario paling apik.[1]

Salah siji film Arifin kang paling kontroversial yaiku Pengkhianatan G 30 S/PKI (1984).[1] Film iki diwajibké pamaréntah Orde Baru kanggo diputer ing sakabihané stasiun tivi saben taun ing tanggal 30 September kanggo ngèlingi insidhèn Gerakan 30 September ing taun 1965.[1] Peraturan banjur diilangi ing taun 1997.[1]

Kejaba kuwi Arifin uga kang pisanan ngenali aktris Joice Erna lan ndadèkaké misuwur ing film Suci Sang Primadona ing taun 1977.[1]

Latar wuri téater kang kuwat diolèhake nalika dhèwèke mèlu ing klompok téateré Rendra lan uga banjur nulis lan nyutradharai lakon-lakoné dhéwé kayata Kapai Kapai, Tengul, Madekur dan Tarkeni, Umang-Umang lan Sandek Pemuda Pekerja.[2]

Bojoné uga aktris yaiku Jajang C. Noer.[2] Saka bojoné kuwi, Arifin duwé anak loro, yaiku Nitta Nazyra lan Marah Laut.[2]

Film kang wis tau disutradharai[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Arifin(30 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)Arifin(30 Juni 2010)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arifin_C._Noer&oldid=830818"