Arapaima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arapaima
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Actinopterygii
ordo: Osteoglossiformes
kulawarga: Osteoglossidae
Subkulawarga: Heterotidinae
Genus: Arapaima
Species: A. gigas
Jeneng binomial
Arapaima gigas
(Cuvier, 1829)
Arapaima gigas
Arapaima ing Akuarium Shedd.

Arapaima (Arapaima gigas) yaiku salah sawijining iwak banyu sing asalé seka kali Amazon amerika Kidul. Ing habitat asliné iwak raksasa iki bisa nganti 3 meter dawané lan boboté bisa nganti 200 kg.

Arapima ing Indonesia[sunting | sunting sumber]


Referensi[sunting | sunting sumber]

(Lowe-McConnell 1987; Smith 1981, Luna and Froese, 2002)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arapaima&oldid=829790"