Purbalingga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kutha Purbalingga iku Ibukutha Kabupaten Purbalingga, Jawa Tengah.

patung jenderal Soedirman

Budhaya[sunting | sunting sumber]

Wong Purbalingga nganggo basa Jawa Banyumasan ing caturan saben dinané, beda karo umumé warga Jawa Tengah ana ing kutha Semarang, Jogja lan Solo. Purbalingga kasohor merga Jenderal Soedirman lair ing kene.

Kulinér[sunting | sunting sumber]

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Owabong utawa Objek Wisata Air Bojongsari iku dumunung ana ing Desa Bojongsari, awujud papan pariwisata kang wujudé kolam renang, nanging ora mung kolam renang wae,ana wahana liyane yaiku wahana Gokart, bioskop 4 diménsi, kolam renang banyu panas, kolam terapi iwak lan outbond.[1]

Bumi Perkemahan Munjulluhur biasane dinggo kanggo acara outbond bocah sekolah, papane pas kanggo kemah lan outbond kanthi hawa kang adem seger.

Goa lawa kuwi dumunung ana ing Desa Siwarak, Kecamatan Karangreja, Kabupaten Purbalingga. Diarani goa Lawa amerga ana ing goa kuwi akeh kewan sing arane lawa, mula banjur diarani goa Lawa.

Monumen Jenderal Soedirman ana ing desa Bantarbarang kecamatan Rembang. Ing monumen iki ana replika omahé Jenderal Soedirman, patung Jenderal Soedirman lan ana perpustakaan. Monumen iki dibangun kanggo tanda dene Jenderal Soedirman lair ing tlatah kecamatan Rembang.

Taman Reptil iku isine maneka warna jenis reptil, ana kang esih urip lan ana kang diawetake.

Ing museum wayang Purbalingga, wayang sing paling terkenal iku wayang suket kang asline saka kecamatan Rembang tepate desa Bantarbarang

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Pakaryan ing Purbalingga yaiku tani, dagang, pns, karyawan.Nanging mayoritas penduduk Purbalingga makarya dadi petani. Kejaba kuwi saiki perekonomian ing Purbalingga ugi disokong saka pabrik-pabrik kang dumunung ana ing Purbalingga, yaiku pabrik rambut palsu (wig), idep palsu, rokok, lan ugi pabrik kayu lapis (triplek). Ananging cacahe kang paling akeh yaiku pabrik rambut palsu lan idep palsu. Ameh kabeh penduduk Purbalingga padha makarya ing pabrik rambut palsu kuwi. Luwih-luwih sing amung lulusan saka SD lan SMP. Amarga kanggo makarya ing pabrik kuwi syarate ora angel.

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Olah raga[sunting | sunting sumber]

  • Persap, Juara Bal-balan Divisi II PSSI tahun 2010-2011[3] [4]

Komunitas[sunting | sunting sumber]

  • CLC (Cinema Lover Community), Komunitas Filem independen Purbalingga[5]

Tokoh kawentar saking Purbalingga[sunting | sunting sumber]

  • Jenderal Soedirman
  • Prof Dr R Koestedjo [6]
  • Aris Widodo, Juara I KondangIn (Kontes Dangdut Indosiar) 2005 [7] [8]
  • Triyono Budi Sasongko
  • Indro Warkop

Transportasi[sunting | sunting sumber]

  • Bis Antar kota Antar Propinsi
  • Pesawat udara perintis

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


cathatan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1](diundhuh tanggal 5 April 2011)
  2. ^ (id)www.google.co.id: Sumber Daya Alam(diunduh tanggal 5 Juni 2012)
  3. ^ (id)[2](diundhuh tanggal 2011)
  4. ^ (id)[3](diundhuh tanggal 2011)
  5. ^ Ngapak.com(diundhuh tanggal 2011)
  6. ^ [4]
  7. ^ (id)[5]
  8. ^ (id)[6]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Purbalingga&oldid=883128"