Arandaspis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arandaspis
Temporal range: 480–470 Ma
Early Ordovician
Fossil of Arandaspis prionotolepis from Natural History Museum in London
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Pteraspida
Subkelas: Arandaspida
Genus: Arandaspis
Species: A. prionotolepis


Arandaspis prionotolepis yaiku salah sawijining jinising spesies iwak purbakala kang kagolong ing jroning kulawarga spesies bebahaya iwak tanpa rahang kang urip ing mangsa Ordovisium kurang luwih ing jaman 480-470000000 taun biyen. Arandaspis kagolong jinising kulawrga iwak spesies vertebrata pali tua.

Restorasi

Kapisanan ditemukake ana ing Alice Springs, Australia ing taun 1959, jroning ditemukake spesies iki isih kagolong iwak spesies vertebrata paling tua nganti pungkasan taun 1960. Arandaspis uga misuwur kanthi sesebutan dhaerah Aborigin suku, déning Aranda (ing jaman saiki kasebut Arrernte).


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arandaspis&oldid=832740"