Anaphalis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pearly everlasting
Anaphalis margaritacea
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Asterales
kulawarga: Asteraceae
Suku: Gnaphalieae
Genus: Anaphalis
DC.

Anaphalis (A-ná-pha-lis) iku genus sing klebu jroning famili Asteraceae. Ana watara 110 spesies ing genus kanthi mayoritas ana ing Asia tengah lan kidul.[1] Ana siji spesies sing ana ing Amérika Lor sing populèr jroning kultivasi, jenengé western pearly everlasting (Anaphalis margaritacea).

Loro spesies, A. javanica lan A. longifolia bisa ditemoni ing pagunungan ing pulo Jawa, Indonésia. A. javanica, iku spesies sing kaancam kaananané.

Spesies[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Nesom, Guy L. (2006), "Anaphalis", written at New York & Oxford, in Flora of North America Editorial Committee, eds. 1993+, Flora of North America, 19, Oxford University Press, http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=101580

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anaphalis&oldid=822659"