Almere

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gemeente Almere
Almere vlag.svg Coat of arms of Almere.png
Gendéra Almere Lambang Almere

LocatieAlmere.png

Almere ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Flevoland
Jembar: 248,77 km²
Pedunung: 182.829 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.Almere.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): A. Jorritsma-Lebbink

Almere iku sawijining gemeente ing provinsi Flevoland, Walanda. Gemeente iki sing paling gedhé nomer pitu ing Walanda. Pedunungé biasané nyambut gawé ing Amsterdam.

Sejarah cekak[sunting | sunting sumber]

Almere iki wiwit dipanggoni wong ing taun 1970. Ing November 1976, omah-omah permanèn kapisan wiwit ana. Banjur ing 29 Oktober 2007, kutha Almere karo Menteri Jacqueline nèken kontrak supaya Almere dadi kutha sing duwé pedunung 350.000 jiwa ing taun 2030. Yèn kelakon, Almere bakal dadi kutha nomer lima miturut pedunungé ing Walanda.

Tuwuhing pedunung[sunting | sunting sumber]

  kampung Haven kampung Stad kampung Buiten kampung Hout kampung Poort Gunggung
1970           52
1975           47
1980 6.596         6.632
1985 21.410 17.240 1.559     40.297
1990 22.355 37.024 11.499     71.087
1995 22.376 58.816 22.740 564   104.496
2000 22.237 83.934 35.290 1.336   142.797
2005 22.590 103.560 47.358 1.366 175.008
2007 22.216 106.288 51.928 1.074 130 182.302

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 
Gemeente ing provinsi Flevoland
Gendéra provinsi Flevoland

Almere · Dronten · Lelystad · Noordoostpolder · Urk · Zeewolde

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Almere&oldid=887328"