Agus Suhartono

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agus Suhartono
Admiral Agus Suhartono.png
Pengabdian tumrap Flag of Indonesia.svg Indonésia
Dines/cawang TNI Angkatan Laut TNI AL
Suwéné dines 1978 - 2013
Pangkat Laksamana ( - 2009)
Kepala Staf TNI AL (2009 - 2010)
Panglima TNI (2010 - 2013)

Laksamana TNI Agus Suhartono (lair ing Blitar, Jawa Timur, 25 Agustus 1955; umur 58 taun) iku Panglima Tentara Nasional Indonesia wiwit 28 September 2010 nganti 30 Agustus 2013.[1] Sadurungé njabat minangka Kepala Staf TNI Angkatan Laut wiwit tanggal 9 November 2009 nganti 28 September 2010 nggantèkaké Laksamana TNI Tedjo Edhy Purdijatno.[2]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Agus Suhartono namataké pendhidhikan militèr ing Akademi Angkatan Laut (AAL) taun 1978.[3] Saliyané kuwi, Agus Suhartono ngrampungaké pendhidhikan Sekolah Staf lan Komando TNI AL taun 1994, Sesko TNI taun 1999, lan Lembaga Ketahanan Nasional taun 2003.[4]

Karier[sunting | sunting sumber]

Agus Suhartono tau njabat minangka Komandan Gugus Tempur Laut Koarmatim lan Asisten Operasi KSAL. Sadurungé diangkat dadi KSAL, njabat minangka Irjen Departemen Pertahanan.[5] Laksamana Agus diajokaké déning Presiden RI Susilo Bambang Yudhoyono minangka calon tunggal Panglima TNI. Tanggal 27 September 2010, Agus Suhartono lolos uji kelayakan déning DPR lan diangkat dadi Panglima TNI.[6]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Agus Suhartono Resmi Jadi Panglima TNI, diaksès 28 September 2010.
  2. ^ Senin Tiga Kepala Staf TNI Baru Dilantik, diaksès 14 November 2009
  3. ^ Laksdya TNI Agus Suhartono Resmi Jabat KSAL, diaksès 14 November 2009
  4. ^ "Tuntaskan Reformasi Presiden Lantik Panglima TNI Agus Suhartono dan KSAL Soeparno", Harian Kompas 29 September 2010.
  5. ^ Agus Suhartono Resmi Jadi KSAL, diaksès 14 November 2009
  6. ^ Agus Suhartono Siap Laksanakan Tugas Panglima TNI, diaksès 28 September 2010

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Jabatan militèr
Didhisiki déning:
Tedjo Edhy Purdijatno
Kepala Staf TNI Angkatan Laut
2009-2010
Diganti déning:
Soeparno
Didhisiki déning:
Djoko Santoso
Panglima Tentara Nasional Indonesia
2010-2013
Diganti déning:
Moeldoko
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agus_Suhartono&oldid=883187"