Abdul Mejid II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abdülmecid II
Khalifah
Pamaréntahan 19 November 1922 - 3 Maret 1924
Didhisiki Mehmed VI
Bapa Abdülaziz
Ibu Hayranıdil Kadınefendi
Agami Islam


Abdul Mejid II (saged dipunuji Abd-ul-Mejid, , Abdülmecit; ing basa Arab عبد المجيد الثانى (Abdul Majid)) (gesang 29 Mei 186823 Agustus 1944; njabat awit tanggal 19 November 19223 Maret 1924) inggih menika kalifah pungkasan Kakaisaran Ottoman, khalifah kaping-101 awit saking Abu Bakar. Miyos tanggal 29 Mei 1868 ing Istana Dolmabahçe ing Istanbul (tilas kitha Konstantinopel), asma bapakipun Sultan Abd-ul-Aziz.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdul_Mejid_II&oldid=855315"