ADO Den Haag

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ADO Den Haag
Lambang ADO Den Haag
Jeneng jangkep Ing.: Haagsche Football Club
Bld.: Alles Door Oefenen
Den Haag
Julukan {{{nickname}}}
Diadegaké 1 Februari 1905
Lapangan Stadion Kyocera,
Den Haag
Kapasitas 15.000
Ketua Mark van der Kallen
Manajer Maurice Steijn
Liga Eredivisie
2011–12 ke-15, Eredivisie
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

ADO Den Haag (nama jangkep: Alles Door Oefenen Den Haag) minangka sawijining klub bal-balan saking negara Belanda. Wekdal punika, klub ADO Den Haag kagungan markas wonten ing Stadion Kyocera ingkang kagungan kapasitas 15.000 penonton. Stadion kasebut wiwitanipun kagungan nama Stadion Den Haag. Sadèrèngipun, klub punika markasipun wonten ing Stadion Zuiderpark.[1]

Klub punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama FC Den Haag, kanthi ADO makili klub wonten ing cabang amatir. Tembung kanthi basa Belanda, "Alles Door Oefenen" wonten ing nama jangkepipun kagungan teges Sedayanipun lumantar saking gladhèn.

Werni kandhang klub punika inggih kuning lan ijem, sami kaliyan werni bendera Den Haag.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

ADO Den Haag dipundhirikaken rikala tanggal [[1] Februari 1905. Ananging, wiwit awal, klub punika nglamai kendhala saperlu saingan kaliyan klub-klub ageng sanèsipun. Bab punika kasebabaken sala satunggalipun, amargi popularitas kriket wonten ing kutha Den Haag.

ADO Den Haag menangaken gelar Eredivisie nalika musim 1942 lan 1943. ADO Den Haag ugi menangaken Piala KNVB rikala taun 1968 lan 1975 nalika taksih migunakaken nama FC Den Haag. Kesuksesanipun wonten ing tingkat Eropa inggih punika wonten ing Piala Winners UEFA rikala taun 1976. ADo Den Haag adhep-adhepan kaliyan West Ham United wonten ing babak perempat final. Nalika pertandingan pisanan wonten ing Den Haag, saged menang kanthi 4–2. Ananging, lajeng asor sasampunipun kalah 3–1 wonten ing pertandingan kaping kalih ing London, Inggris.[2]

Sasampunipun dangu main wonten ing Eerste Divisie, ADO Den Haag main 4 musim wonten ing Eredivisie, saderengipun wangsul malih degradasi nalika musim 20062007. Sasampunipun sukses mungkasi musim wonten ing posisi angka 6 ing musim 20072008 lan kasil menang wonten ing pertandingan play-off, ADO Den Haag saged mlebet malih ing Eredivisie ing musim 2008—2009.[3] ADO Den Haag miwiti musim 2008—2009 kanthi 2 kemenangan, saengga mbekta ADO Den Haag dhateng puncak klasemen Eredivisie kangge kapisanan wonten ing wekdal 32 taun pungkasan.

Gelar[sunting | sunting sumber]

1942, 1943
1968, 1975
Juara kedua Piala KNVB: 6
1959, 1963, 1964, 1966, 1972, 1987
1957, 1986, 2003

Dhaptar pemain[sunting | sunting sumber]

Skuad utama[sunting | sunting sumber]

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of the Netherlands GK Gino Coutinho (wakil kapten)
2 Cithakan:Country data MAR DF Ahmed Ammi
3 Flag of the Netherlands DF Vito Wormgoor
4 Flag of Hongaria DF Gábor Horváth
5 Flag of Nigeria DF Kenneth Omeruo (pinjaman dari Chelsea)
6 Flag of the Netherlands MF Danny Holla
7 Flag of the Netherlands MF Kevin Jansen
8 Flag of the Netherlands MF Aaron Meijers
9 Flag of the Netherlands FW Rydell Poepon
10 Flag of the Netherlands MF Jens Toornstra (kapten)
11 Flag of the Netherlands MF Tjaronn Chery
12 Flag of Slovenia MF Aleksandar Radosavljevič
14 Flag of the Netherlands MF Kevin Visser
15 Flag of the Netherlands DF Dion Malone
No. Pos. Jeneng
16 Bendera Filipina MF Paul Mulders
17 Flag of the Netherlands MF Ramon Leeuwin
18 Flag of the Netherlands DF Tom Beugelsdijk
20 Flag of the Netherlands DF Christian Supusepa
21 Flag of the Netherlands FW Mike van Duinen
22 Flag of the Netherlands GK Robert Zwinkels
23 Flag of the Netherlands FW Giovanni Korte
24 Flag of the Netherlands GK Martijn de Zwart
27 Flag of the Netherlands FW Stanley Elbers
28 Flag of the Netherlands MF Adil Tihouna
29 Flag of the Netherlands DF Tim de Rijk
36 Flag of the Netherlands FW Charlton Vicento
37 Flag of the Netherlands MF Garry Mendes Rodrigues
39 Flag of the Netherlands DF Diego Liefden

Kaampilaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Belanda FW Jarchinio Antonia (di Go Ahead Eagles)
Flag of Belanda DF Tom Beugelsdijk (di FC Dordrecht)
Flag of Belanda DF Kai van Hese (di FC Dordrecht)
No. Pos. Jeneng
Flag of Belanda FW Santy Hulst (di FC Dordrecht)
Flag of Jerman GK Nico Pellatz (di Excelsior)
Flag of Belanda MF Leroy Resodihardjo (di Almere City FC)

Pelatih[sunting | sunting sumber]

Punika minangka pelatih ingkang natè nglatih ADO Den Haag.[4]

Pelatih Masa Jabatan
Flag of Austria Franz Gutkas 1954–1955
Flag of Belanda Rinus Loof 1955–1962
Flag of Austria Ernst Happel 1962–1969
Cithakan:Country data Cekoslowakia Vaclav Jezek 1969–1972
Flag of Belanda Hans Kraay 1980–1981
Flag of Belanda Cor van der Hart 1981–1983
Flag of Belanda Rob Baan 1983–1986
Flag of Belanda Pim van de Meent 1986–1988
Flag of Belanda Co Adriaanse 1988–1991
Flag of Belanda Nol de Ruiter 1992–1994
Flag of Belanda Lex Schoenmaker 1994–1995
Pelatih Masa Jabatan
Flag of Belanda Theo Verlangen 1995–1996
Flag of Belanda Mark Wotte 1996–1998
Flag of Belanda André Hoekstra 1998–1999
Flag of Belanda Rinus Israel 2001–2004
Flag of Belanda Frans Adelaar 2004–2006
Flag of Belanda Lex Schoenmaker 2006–2007
Flag of Belanda Wiljan Vloet 2007–2008
Flag of Belanda André Wetzel 2008–2009
Flag of Belanda Raymond Atteveld 2009–2010
Flag of Belanda Maurice Steijn 2010
Flag of Belanda John van den Brom 2010–kini

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Eredivisie

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ADO_Den_Haag&oldid=865073"