Kriket

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
gambar kriket

Kriket yaiku sawijining olahraga tim kang ditindakaké antarané rong kelompok kang saben-saben kelompok ana sewelas wong. Bentuk modèrn kriket kawiwitan saka Inggris, lan olahraga iki kawentar ing negara-negara persemakmuran. Ing sawetaraning negara kang ana ing Asia Selatan, kayata India, Pakistan, lan Sri Lanka, kriket minangka olahraga kang kawentar sanget. Kriket uga minangka olahraga kang wigati ing Inggris lan Wales, Australia, Selandia Baru, Afrika Selatan, Zimbanwe lan wilayah Karibia kang pendhudhuke migunakake tuturan mawa basa Inggris. Kriket minangka olahraga kang dolanané nganggo penthung (bat) lan bal. Ancasing olahraga iki kanggo gawé run (angka) kang akèh tinimbang tim liyané. Olahraga kriket bisa kawontenaké dumugi 5 dina lan bisa 6 jam utawa luwih saben dinané.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

http://www.anneahira.com/kriket.htm

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kriket&oldid=834751"