Menyang kontèn

Zatiruha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Zatiruha (kadhangkala zatiukha utawa zatirukha) [1] yaiku sup Rusia kanthi mie buatan tangan . Yaiku jinis sup tempel utawa sup glepung . [2] Jeneng iki asalé saka kriya тереть ("rub"); mie digawe kanthi cara nggosokake tangan sing tepung dadi adonan utawa mie kaya pelet. Iki dianggep minangka panganan petani. [3] Ing Belarus sajian kasebut dikenal minangka zatsirka, ing Ukraina minangka zatirka, lan sajian sing padha diarani umach ashi dikenal ing negara liya. [3] 

Telapak tangan dicelupake ing endhog, susu utawa banyu sing dikocok, banjur dadi glepung. Sawisé iku, telapak tangan digosok ing piring. Pelet adonan sing diasilake digodhog ing duduh kaldu utawa banyu. Bahan liyane bisa kalebu kentang, bawang goreng lan wortel, bawang ijo, parsley, dill, godhong salam, lan bumbu. Sawetara resep-resep nyebutake daging utawa jamur. [4] [5] Sup susu utawa bubur uga digawe kanthi cara sing padha.

[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "'Zatirukha' Soup with Chicken". Boss Kitchen (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2020-12-09. Dibukak ing 2021-07-04.
  2. Похлёбкин В. В. Национальные кухни наших народов
  3. a b "Soup and porridge "Zatirukha": a recipe for cooking at home | Useful information for everyone". en.info-4all.ru. Diarsip saka sing asli ing 2021-07-09. Dibukak ing 2021-07-04.
  4. Степанова, Наталия (2018). Пир за копейки (ing basa Rusia). Litres. kc. 110. ISBN 9795040953447.
  5. "Суп «Затируха» с курицей".
  6. Звонарева, Агафья (2017). Вкусные и полезные блюда из молочных продуктов. Для взрослых и малышей (ing basa Rusia). Litres. kc. 55. ISBN 9795040953447.