Yoshihide Suga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yoshihide Suga
菅 義偉
Official portrait of Suga
Official portrait, 2020
Mahamantri Jepang
Linggih
16 September 2020 – 4 October 2021
RatuNaruhito
WakilTarō Asō
Kang sadurungéShinzo Abe
Kang sawiséFumio Kishida
President of the Liberal Democratic Party
Linggih
14 September 2020 – 29 September 2021
Secretary-GeneralToshihiro Nikai
Kang sadurungéShinzo Abe
Kang sawiséFumio Kishida
Chief Cabinet Secretary
Linggih
26 December 2012 – 16 September 2020
MahamantriShinzo Abe
Kang sadurungéOsamu Fujimura
Kang sawiséKatsunobu Katō
Minister for Internal Affairs and Communications
Linggih
26 September 2006 – 27 August 2007
MahamantriShinzo Abe
Kang sadurungéHeizō Takenaka
Kang sawiséHiroya Masuda
Member of the House of Representatives
for Kanagawa's 2nd district
Wiwit linggih
20 October 1996
Kang sadurungéConstituency established
Rerincèn dhiri
Lair菅 義偉 (Suga Yoshihide)
(1948-12-06) 6 Dhésèmber 1948 (umur 73)
Yuzawa, Akita, Japan
Parté pulitikLiberal Democratic
SisihanMariko Suga
Anak3
AlmamaterHosei University (LLB)
Tandha tangan
Sana jaringanSitus jaringan resmi

Yoshihide Suga (菅 義偉, Suga Yoshihide, lair 6 Desember 1948) iku politisi Jepang sing njabat dadi Perdana Menteri Jepang lan Presiden Partai Demokrat Liberal (LDP) wiwit taun 2020 nganti 2021. administrasi kapindho Perdana Menteri Shinzo Abe wiwit taun 2012 nganti 2020. Sajrone administrasi pisanan Abe, Suga njabat dadi Menteri Dalam Negeri lan Komunikasi wiwit taun 2006 nganti 2007.