Xacuti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Xacuti
Chacuti.JPG
Chacuti de frango (Chicken xacuti)
JinisCurry
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaGoa
Woworan pokokChicken, lamb or beef; white poppy seeds; coconut; dried red chilies
Buku masakan: Xacuti  Médhia: Xacuti

Xacuti utawa Xacutti ( Konkani ) minangka kari sing disiapake ing Goa, India, kanthi spice kompleks, kalebu wiji poppy putih, klapa irisan utawa parut lan cabai abang sing gedhe-gedhe garing. [1] Biasane disiyapake nganggo pitik, wedhus, utawa daging sapi. [2] [3] Uga dikenal minangka chacuti ing basa Portugis. Xacuti utawa Shagoti kaya umume dingerteni ing Goa asale saka Harmal (saiki Arambol) ing Pernem Taluka saka Goa. Ing kene para nelayan ing jaman biyen entuk iwak utawa iwak lokal sing seger lan nyiapake saos kanggo panganan iki. Kuah biasane digunakake rempah-rempah lokal kayata lada ireng (meerya), lombok, kunir, bawang, pala, kayu manis, cengkeh, lsp. Pahlawan kasebut yaiku kernel klapa sing dibakar kanthi lembut sing parut lan dibakar kanthi alus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Andrew Marshall (February 15, 2020). "The world on a plate". Vancouver Sun. p. G1.
  2. https://xantilicious.com/recipe/goan-beef-xacuti/
  3. https://inngoa.com/recipes/beef/goan-beef-xacuti/