Wong Timorini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wong Timorini iku uwong sing urip nang sekitare kali cilik nang Gunung Jayawijaya, Irian Jaya[1], yaiku Kali Dika, Panara, lan Donda. Wong Timorini ngedekake omah-omah nang njero alas lan suket-suket cedek kebune. Kebun-kebun iku dibukak bebarengan karo warga deso sing umume sek dulur mergo paseduluran lan amergo pawiwahan. Tuwuhan kebune wong Timorini iku telo[1], keladi, labu[1], lan tembako[1] sing biasane diarani tavo. Wong-wong iki yo nduwe kebiasaan dodolan nggawe cara lawas koyok dodolan tembako[1], kéwan babi (sing biasane diangon ben kulawarga), kapak watu (saiki wis diganti karo alat soko wesi), lan barang-barang kelontong liyane.

Asil Tetanen[besut | besut sumber]

Wong Timorini nduwe kebun sing ngasilake tuwuhan telo, keladi, labu, lan tembako sing biasane diarani tavo.

Kauripan[besut | besut sumber]

Kebiasaane wong Timorini mbukak bebarengan kebun-kebun karo warga deso liyane lan dodolan nggawe cara lawas koyok dodolan tembako[1], kéwan babi (sing biasane diangon ben kulawarga), kapak watu (saiki wis diganti karo alat soko wesi), lan barang-barang kelontong liyane.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Zulyani., Hidayah, (1997). Ensiklopedi suku bangsa di Indonesia (ed. Cet. 1). Jakarta: LP3ES. ISBN 9798391640. OCLC 51983649.