Wong Tai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taikadai-en1.png

Wong Tai nuduhake populasi keturunan panganggo basa Tai umum, kalebu sub-populasi sing ora bisa nganggo basa Tai madya. Ana total udakara 93 yuta wong keturunan Tai ing saindenging jagad, kanthi klompok etnis paling gedhe yaiku masarakat Dai, Thai, Isan, Tai Yai, Lao, Ahom, lan Thai Lor.

Tai kasebar ing saindenging China Selatan lan Asia Tenggara Daratan, kanthi sawetara (kayata Ahom, Khamti, Tai Phake) sing ngenggoni bagean ing sisih Lor India. Masarakat Tai padha budaya lan genetikane uga padha, mula utamane diidentifikasi liwat basane.