Wong Gané

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wong Gané utawa Gani iku golongan ètnik sing dumunung ing iring kidulé Pulo Halmahéra, Maluku Lor. Cacah jiwané udakara wong 3.000. Bebrayan Gané ngrasuk agama Islam lan ngugemi patrilinéalisme.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 89. ISBN 978-979-461-929-2.