Wong Airoran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wong Airoran utawa Adora utawa Iriemkana iku golongan ètnik sing dumunung ing sawenèh désa ing iring kuloné Kali Apawar, cedhak pasisir lor Papua. Désa-désa sing dienggoni bebrayan iki antarané: Subu, Matabiak, Isirana, Kabeso, Nivau, Tamajine, Waiter, lan Kweisar, sing padha kalebu ing Kacamatan Mamberamo Hilir, Kabupatèn Jayapura, Provinsi Papua, Indonésia. Cacah jiwané udakara 400.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 5. ISBN 978-979-461-929-2.