Willis Carrier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Willis Carrier

Willis Carrier penemu AC.[1] Dheweke lair ing Angola, New York, Amerika Serikat, tanggal 26 November 1876.[1] Dheweke katon pinter kawit isih cilik.[1] Wong tuwane nyambut gawé dadi tani lan uripe sarwa kurang.[1] Nanging dheweke bisa kuliyan ing Universitas Cornell kanthi beasiswa kang suwene patang taun.[1] Carrier dikenal minangka wong kang sumeh lan kadhang- kadhang lucu.[1] Carrier tau nyambut gawé ing perusahaan pemanas kang jenenge Buffalo Forge Co taun 1901.[1] Ing perusahaan iki dheweke ana ing bageyan Rekayasa Eksperimental.[1] Dheweke kenalan karo Irvine Lyle, sawijining ahli pemasaran.[1] Wong sakloron kekancan nganti suwe.[1] Nanging Departemen Rekayasa Eksperimental iki ora suwe.[1] Nalika taun 1914, peruahaan iki ditutup. [1] Kanthi rasa kuciwa, Carrier metu saka perusahaan.[2] Setaun candhake, dheweke gawé perusahaan dhewe.[2] Pelanggan kang wiwitan Carrrier ya iku sawijining perusahaan kang ngadepi masalah produksi.[2] Ing taun 1902, perusaahan percetakan ing Brooklyn ngrasa kuciwa amarga reproduksi wernane ora apik akibat perubahan kelembaban lan suhu kang nyebabake kertas dadi ngembang lang nglinting, dadekake werna-werna dadi ora apik.[2] Carrier nyoba nangani prakara mau kanthi ngontrol kelembaban.[2] Taun 1906, dheweke entuk tantangan saka perusahaan pemintalan katun ing Carolina Selatan, Amerika Serikat.[2] Perusahaan mau ngalami prakara panas.[2] Sawijining mesin kang dienggo terus, nyebabake panas.[2] Nalika iku, Carrier kasil anggone ngatur udhara nalika gawé macaroni teles.[2] Ngrembakane AC kagolong rendhet amarga 20 taun kawit diciptakake, AC mung digunakake kanggo industri minangka pendingin mesin.[2] Carrier tinggal donya nalika umur 73 ya iku taun 1950 ing New York, Amerika Serikat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 272]
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 273]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Willis_Carrier&oldid=998361"