William Hanna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Other people

William Hanna
William Hanna 1977.jpg
Hanna nalika taun 1977
Lair William Denby Hanna
(1910-07-14)14 Juli 1910
Melrose, New Mexico, Amérikah Sarékat
Pati Maret 22, 2001(2001-03-22) (umur 90)
Los Angeles, California, Amérikah Sarékat
Ascension Cemetery, Lake Forest, California, Amérikah Sarékat
Pakaryan aktor Swara, animator, sutradhara, produser, seniman kartun
Taun aktif 1930–2001
Bojo Violet Blanch Wogatzke (o. 1936; patiné 2001)
Anak 2

William Denby "Bill" Hanna (14 Juli 1910 – 22 Maret 2001) juru animasi Amérika, sutradara, prodhuser, voice actor, lan juru gambar kartun, sing filem lan karakter tartun tipiné wis nglipur èwonan wong punjul 20 abad.

Sawisé kerja ing pakaryan sing anèh-anèh nalika wulan-wulan kawitaning dhèprèsi, Hanna nggabung ana studhio animasi ing Harman and Ising ing 1930. Nalika1930an, nalika makaryaning kartun kaya ta Captain and the Kids. Ing 1937, nalika makarya ing Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Hanna ketemu Joseph Barbera. Wong loro iki ngwiwiti kolaborasi sing asilé kapisanan paling dikenal yajeneng Tom and Jerry lan live action/animated hybrid filems. Ing 1957, wong loro iki ngedegaké Hanna-Barbera, sing dadi studio animasi tivi kang paling suksès ing bisnis iki, ngasilaké program kaya ta The Flintstones, The Huckleberry Hound Show, The Jetsons, Scooby-Doo, The Smurfs, lan Yogi Bear. Ing 1967, Hanna–Barbera didol menyang Taft Broadcasting sing regané $12 yuta, nanging Hanna lan Barbera isih dadi pimpinan ing kumpeni kuwi nganti 1991. Nalika kuwi, studio iki didol menyang Turner Broadcasting System, kang ditambahaké Time Warner ing 1996; sing Hanna lan Barbera netep ing kumpeni kuwi minangka penasihat.

Hanna lan Barbera éntuk pitu kanugrahan Academy Awards lan wolu kanugrahan Emmy Awards. Kartun-kartun kuwi wis dadi lambang kang wis budhayani, lan kartun-kartun iki wis metu ing médhia liyané kaya ta filem, buku, lan dolanan. Acara kartunéHanna–Barbera wis duwèni pamiarsa sakdonya punjul 300 yuta wong ing rikala 1960-an, lan wis dipertal ing punjul 28 basa.