Wikipedia:InterWiki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gnome-edit-redo.svg WP:IW

InterWiki utawa Pranala antarbasa kuwi cara kanggo gawé pranala menyang wikipedia basa liyané ing World Wide Web. Panganggo ora perlu mènèhi kabèh URL, cukup mènhi tandha kang mèmper nalika gawé pranala jroning wiki.

Notasi[sunting | sunting sumber]

Jroning perangkat lunak kang dipigunakaké déning Wikipedia, yaiku MediaWiki, ana fasilitas kanggo gawé sacara otomatis pranala lintas basa. Contoné, pranala [[en:InterWiki]] otomatis digawé pranala menyang artikel abasa Inggris kanthi iarah-irahan artikel InterWiki.

Kode penulisan
[[language code:Title]]

Katrangan:

  • language code: kode basa Wikipedia
  • Title: Judhul kaca utawa artikel

Ing wikipedia panjenengan uga bisa ngisi pranala saka basa liya ing sajroning artikel kanthi migunakaké notasi [[:en:InterWiki]]. Notasi kasebut bakal ngasilaké pranala kaya mangkéné: en:InterWiki.

Tuladha[sunting | sunting sumber]

Yén panjenengan gawe artikel Jaé sapérangan kode interwiki nang basa liyané yaiku

[[ar:زنجبيل]]
[[en:Ginger]]
[[id:Jahe]]
[[ml:ഇഞ്ചി]]
[[su:Jahé]]

Kode nang dhuwur iki bakal nambahi pranala basa artikel Jaé nang basa Arab, Inggris, Indonesia, Malayalam lan Sunda. Panulisan kode interwiki nang kaca artikel sakjané cukup siji utawa rong basa sing wis misuwur kayadéné basa Inggris lan basa Indonesia, merga basa liyané bakal ditambahi otomatis nang program bot sing bakal nglengkapi interwiki artikel panjenengan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]