Wiji traté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wiji traté
DriedLotusSeeds.jpg
Dried lotus seeds as they are commonly found in the market
Cina Padatan 蓮子
Cina Prasaja 莲子
Hanyu Pinyinliánzǐ
Werdi literallotus seed

Wiji lotus utawa kacang teratai minangka salah sawijining jinis wiji saka tanduran ing genus Nelumbo, khususe spesies Nelumbo nucifera . Wiji kasebut digunakake ing masakan Asia lan obat tradisional . Umume didol ing bentuk garing, dikupas, wiji kasebut ngemot protein, vitamin B, lan mineral diet sing akeh .

Mangan wiji teratai seger saka endhas wiji teratai ( Nelumbo )
Camilan wiji teratai garing didol ing Thailand