Wiener schnitzel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wiener schnitzel, sajian tradisional Ostenrik

Wiener schnitzel ( /ˈvnər ˈʃnɪtsəl/ cara Jerman: [ˈviːnɐ ˈʃnɪtsl̩] ; saka pocapan: Jerman Wiener Schnitzel 'Chaplin cutlet'), dieja Wienerschnitzel, minangka ing Switserlan,[1] iku olahan jinis schnitzel digawe saka lancip, breaded, pan-goreng veal cutlet.

Iki minangka salah sawijining spesialisasi masakan Wina, lan salah sawijining masakan nasional saka negara Ostenrik .[2][3][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bickel, Hans; Landolt, Christoph (2012). Duden - Schweizerhochdeutsch : Wörterbuch der Standardsprache in der deutschen Schweiz (ing basa German). Mannheim: Dudenverlag. p. 85. ISBN 9783411902682.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Wiener Schnitzel – Ostenrik's National Food". All Things Ostenrik. 13 December 2010. Dibukak ing 27 March 2014.
  3. "Wiener Schnitzel". Hunter Angler Gardener Cook. 21 December 2012. Dibukak ing 27 March 2014.
  4. "Top 10 National Dishes -- National Geographic". Travel (ing basa Inggris). 2011-09-13. Dibukak ing 2020-08-08.