Widyawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Widyawati
Widyawati.jpg
Lair Widyawati
Pakaryan aktris
Taun aktif 1967-saiki
Bojo Sophan Sophiaan
Anak Roma
Romi
Wong tuwa(s) Adisura bin Soeradibrata

Widyawati (lair 12 Juli 1950; umur 67 taun) artis Indonesia kang berjaya awit dekade 1970-an lan 1980-an, Jenenge wiwit kondhang nalika mbintangi Yuli ning filem Pengantin Remaja (1971) karo Romi kang diperanaké déning Sophan Sophiaan, dikenal dadi pemain filem kang kondhang ning taun era 1970-an lan 1980-an.[1] Dunya filem ora namung nggawé dhèwèké kondhang, ananging uga nemu pepujaning atiné, aktor lan sutradara Sophan Sophiaan, kang akiré nikah ning tanggal 9 Juli taun 1972, ning Masjid Al-Azhar.[1]

Sophan Sophiaan lan Widyawati kondhang ning masarakat liwat perané dadi Romi lan Yuli ing filem PENGANTIN REMAJA (1971).[1] Widyawati kang main filem wiwit umur welasan taun iki, nganti saiki wis mbintangi punjul 40 judhul filem, iku mau durung termasuk sinétron, kaya ABAD 21.[1] Film ARINI (1987) ndadèkaké Widyawati dadi Aktris paling apik ning ajang FFI 1987.[1] Ing taun 2008, pasangan Sophan Sophiaan-Widyawati main filem bareng ing LOVE, sawijining filem kang ngangkat tema cinta saka warna-warna ing karakter karo beragam latar belakang.[1]

Saliyané main filem, Widyawati uga tau ngrilis album pirang-pirang, kaya POTRET KEKASIH lan KUNANG-KUNANG.[1]

Kebahagiaan pasangan 'sepanjang masa' iki mandhek kerana Sophan Sophian kang dicinta ninggal donya amarga kacilakaan nalika nitih motor ing tanggal 17 Mèi 2008.[1] Wektu iku dhèwèké bareng rombongan "Touring Merah Putih" nglakoni perjalanan kanggo memperingati 100 taun Kebangkitan Nasional.[1]

Taun 2011, sawisé liburan suwé saka dunya akting, aktris Widyawati saiki mbalik ing donya akting kang ngangkat namane.[2] Widyawati ngungkapaké yèn dhèwèké duwé akèh pertimbangan kang dadi alasan dhèwèké pengin memerani ing sijining filem kang sadurungé wis diputer.[2] Kanggoné ana telu prakara kang kudu diperhatikaké kanggo dadi bintang filem kang berkualitas.[2] Bojone almarhum Sophan Sophiaan iki nambahké yèn kang dikarepké ya iku lamun setitik scene tanapi duwé aji luwih, lan ing filem iki Widyawati ngrasakaké hal kang béda lan akèh tantangan.[2] Meski filem iki tau difilemke ing taun 70an tanapi Widyawati ora terpaku karo apa kang wis ana, dhèwèké pengin weruh versi awal mung kanggo pembanding.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i Biografi Widyawati dipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. ^ a b c d e Gosip Widyawati dipununduh tanggal 20 Juli 2011