Watuwaled

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Watuwaled

Watuwaled iku watu enepan kang darbèni tepan wiji sajeroning ukuran waled, luwih alus tinimbang watupasir luwih kasar tinimbang watulempung.

Warnan[besut | besut sumber]

Watuwaled iku watu enepan jinis klastan. Kayata arané, watu iki mligi awujud (luwih 2/3) saka bahan-bahan waled, pinaricéda minangka wiji saktepan 2–62 µm utawa 4 ketuk 8 déning ukuran Krumbein phi (φ). Watuwaled cumetha bedha saka watupasir amarga pori-poriné kuwih cilik lan lèrèging duwèni pecahan lempung luwih etes. Najan kerep dikira watulendhut, watuwaled iki tanpa sigaran kaya ta kang lumrah ana ing watulendhut. Watuwaled bisa duwèni pletonan. Kajaba watuwaledé cekep nglempungi, tapel-tapelan bakal samar lan gampang maluluhhawa déning padon mèncos tan kapernah karo limbungan. Watulendhut iku watu kang ngamot lendhut, ya iku bahan kang duwé ukuran saka waled ketuk lempung. Watuwaled diwijang tumrap darbèni waled kang akèh, dudu lempung.

Watuwaled Holtzclaw, Louisville, Kentucky

Rujukan[besut | besut sumber]