Victoria & Abdul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Victoria & Abdul
250px
Poster film Victoria & Abdul
DisutradaraniStephen Frears
DiprodhuseriTim Bevan
Eric Fellner
Beeban Kidron
Tracey Seaward
DiskénariyoniLee Hall
AdhedhasarVictoria & Abdul
déning Shrabani Basu
DibintangiJudi Dench
Ali Fazal
Eddie Izzard
Tim Pigott-Smith
Adeel Akhtar
Michael Gambon
DimusikiThomas Newman
SinématografiDanny Cohen
Dibesut déningMelanie Ann Oliver
Perusahaan
prodhuksi
BBC Films
Perfect World Pictures
Working Title Films
Cross Street Films
Dibabar déningFocus Features
Tanggal metu
  • Sèptèmber 3, 2017 (2017-09-03) (Festival Film Venesia)
  • Sèptèmber 15, 2017 (2017-09-15) (Britania Raya)
  • Sèptèmber 22, 2017 (2017-09-22) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Oktober 6, 2017 (2017-10-06) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
112 menit[1]
NagaraBritania Raya
Amerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$21 juta[2]
Kalarisan$65,421,267[3]

Victoria & Abdul yaiku filem drama biografi taun 2017 sing disutradarani dening Stephen Frears lan digawe dening Tim Bevan, Eric Fellner, Beeban Kidron lan Tracey Seaward. Manuskrip filem iki ditulis dening Lee Hall adhedhasar buku Victoria & Abdul dening Shrabani Basu. Juru paragane yaiku Judi Dench, Ali Fazal, Eddie Izzard, Tim Pigott-Smith (ing peran film pungkasan), Adeel Akhtar lan Michael Gambon .

Filem Victoria & Abdul wiwit tayang ing Festival Film Venice tanggal 3 September 2017 [4] lan ditayangke ing Inggris nalika tanggal 15 September 2017. Filem iki tayang ing Amerika Serikat tanggal 22 September 2017 lan tanggal 6 Oktober 2017.[5] Filem kasebut ditampa kanthi rata-rata ulasan saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Gambling Dench minangka Ratu Victoria
  • Ali Fazal minangka Abdul Karim
  • Eddie Izzard minangka Bertie, Pangeran Wales
  • Tim Pigott-Smith minangka Sir Henry Ponsonby
  • Adeel Akhtar minangka Mohammed
  • Michael Gambon minangka Robert Gascoyne-Cecil, Marquess Salisbury III
  • Paul Higgins minangka Sir James Reid
  • Olivia Williams minangka Jane Spencer, Baroness Churchill
  • Fenella Woolgar minangka Harriet Phipps
  • Julian Wadham minangka Alick Yorke
  • Robin Soans minangka Arthur Bigge, 1st Baron Stamfordham
  • Simon Callow minangka Giacomo Puccini
  • Simon Paisley Day minangka Pak. Tyler
  • Amani Zardoe minangka Putri Helena saka Inggris
  • Sophie Trott minangka Sophie saka Prusia
  • Penny Ryder minangka Sofia saka Nassau
  • Joe Caffrey minangka koki
  • Tim McMullan minangka tukang nggawé
  • Jonathan Harden minangka Kaisar Wilhelm II
  • John Rowe minangka pelayan

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Victoria & Abdul njupuk review rata-rata saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating 65%, miturut 179 review, kanthi rating rata-rata 6.2 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film kasebut pikantuk nilai 58 saka 100, adhedhasar 34 kritik, nuduhake "rata-rata ulasan".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Victoria & Abdul entuk $ 22,245,070 ing Amerika Utara lan $ 43.176.197 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening filem iki nganti $ 65,421,267, ngluwihi anggaran produksi film $ 21 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, filem iki entuk $ 158,845, manggoni urutan kaping 26 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Victoria & Abdul (PG)". British Board of Film Classification. September 6, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. "2017 Feature Film Study" (PDF). FilmL.A. Feature Film Study: 25. August 2018. Dijupuk August 9, 2018. 
  3. a b c "Victoria and Abdul (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk September 25, 2017. 
  4. Tartaglione, Nancy (September 3, 2017). "Dame Day Pt 1: Judi Dench Back In Crown For Stephen Frears’ ‘Victoria & Abdul’ – Venice". Deadline.com. Dijupuk September 25, 2017. 
  5. Busch, Anita (September 7, 2016). "Focus Features Pegs Fall 2017 For Stephen Frears’ ‘Victoria And Abul’". Deadline. Dijupuk September 17, 2016. 
  6. "Victoria & Abdul (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 29, 2017. 
  7. "Victoria & Abdul reviews". Metacritic. Dijupuk December 29, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]