Uwed

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Uwet)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Uwed iku sajinis tali sing dianggo ngubengaké gangsingan. Uwed racaké digawé saka bahan sisal utawa serat saka gedebog (wit gedhang) sing diplintir lan dienam saéngga awujud tali. Uwed lumrahé awujud tali sing pucuké merit (dadi luwih cilik tinimbang bongkoté). Cara ngubengaké gangsingan, uwed diubengaké kanthi kenceng wiwit saka endhas, gulu nganti pundhaké gangsingan, banjur gangsingan diuncalaké kanthi ngegèt. Sawisé ucul saka uwedé gangsingan banjur mubeng. Saya kuwat nguncalaké saya seser ubengé gangsingan[1].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]