Urangrayung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dewi Urangrayung iku putri Begawan Minalodra saka pertapan Kandhabumi. Kang unik ya iku, Urangrayung nikah kaping loro kang memungsuhan, ya iku:

  1. Rahwana, kang banjur peputra Pratalamariyam.
  2. Anoman, kang peputra Trihangga.

Ing peperangan, anaké sing loro iki padha tukaran, lan Pratalamariyam sing kalah.

Uga delengen[besut | besut sumber]