Ungkal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pengasah pisau tungsten karbida tungsten, nganggo penjaga driji, bisa digunakake kanggo ngasah pinggiran polos lan bergerigi ing pisau kanthong lan alat multi .
Video: Saw blade sharpening machine
Ujung piso sawise diasah lan diudani. Sanajan ujung iki cukup tajam kanggo nyakot gambar cilik, ngethok kertas kanthi lancar, utawa nyukur rambut lengen, mikroskop digital hobi kanthi jelas nuduhake pinggiran udakara 0,01 mm, sing nuduhake cahya maneh menyang lensa. Pinggir sing cetha banget tipis banget kanggo nggambarake cahya sing signifikan.

Ngasah yaiku proses nggawe utawa nyempurnakake sudhut sing cetha kanggo alat sing cocog utawa digunakake kanggo nglereni. Ngasah ditindakake kanthi mecah bahan ing implementasine kanthi bahan abrasif sing luwih angel dibanding karo bahan sing diimplementasikake, banjur ditindakake proses kanggo polesan permukaan sing tajem kanggo nambah kelancaran lan kanggo mbenerake deformasi mekanik cilik tanpa regrinding.

Ana akeh cara kanggo ngasah alat. Permukaan logam sing alus kayata tembaga, wesi lan baja ringan bisa dibentuk kanthi ngalahake utawa ngintip permukaan sing rata dadi ujung sing landhep. Proses iki uga nyebabake pengerasan kerja .

Piranti sing ngasah
Tim loro wong ngasah piso kanthi kecepatan dhuwur
Giling piso pinggir dalan ing rue Faidherbe (arondisemen 11e) ing Paris. Dheweke minangka salah sawijining tlatah pisau sing isih praktek ing Prancis.
Sharpening tools
Tukang masak kanggo buruh kereta api ngasah piso ing rodha watu, ing lapangan Australia Kulon, 1927