Underworld: Awakening

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Underworld: Awakening
Disutradarani Mårlind/Stein
Diprodhuseri Tom Rosenberg
Gary Lucchesi
Len Wiseman
Richard Wright
Diskénariyoni Len Wiseman
John Hlavin
J. Michael Straczynski
Allison Burnett
Carita déning Len Wiseman
John Hlavin
Dibintangi Kate Beckinsale
Stephen Rea
Michael Ealy
Theo James
India Eisley
Charles Dance
Dimusiki Paul Haslinger
Sinématografi Scott Kevan
Dibesut déning John Smith
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Sony Pictures Releasing
Tanggal metu
  • Januari 20, 2012 (2012-01-20)
Suwéné
88 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $70 juta[1]
Kalarisan $160,112,671[2]

Underworld: Awakening nggih punika sesirah filem saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Mårlind/Stein. Wondéné skénario kaanggit déning Len Wiseman sesarengan John Hlavin, J. Michael Straczynski, lan Allison Burnett, adhedhasar saking cariyos anggitanipun Len Wiseman lan John Hlavin. Marlind/Stein, wonten filem punika ngayahi jejibahan minangka juru damel. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, lan Theo James. Underworld: Awakening kababar ing surya 20 Januari 2012. Dumugi pungkasanipun panggiyaran, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $160,112,671, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $70 yuta.[3][4][5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Kate Beckinsale
  • Stephen Rea
  • Michael Ealy
  • Theo James
  • India Eisley
  • lan Charles Dance

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Movie Projector: Fourth "Underworld" to Soar Higher Than "Red Tails"". The Los Angeles Times. 2012-01-20. Dijupuk 2012-01-20. 
  2. "BoxOffice.com—Underworld Awakening". BoxOffice.com. Dijupuk 2012-03-02. 
  3. ""Underworld 4" Start Of Production Release | News". Dark Horizons. Diarsip saka sing asli ing July 28, 2012. Dijupuk August 30, 2011. 
  4. "UNDERWORLD: AWAKENING, SEVENTH SON, THE POSSESSION, and THE FIVE-YEAR ENGAGEMENT Get Release Dates". Collider (ing basa Inggris). 2011-07-13. Dijupuk 2017-03-12. 
  5. "Is Scott Speedman Back for Underworld Awakening?". ShockTillYouDrop.com. Diarsip saka sing asli ing June 20, 2012. Dijupuk August 30, 2011. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]