Umberto Eco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Umberto Eco
Umberto Eco 1984.jpg
Umberto Eco ing taun 1984
Lair (1932-01-05)5 Januari 1932
Alessandria, Piedmont, Itali
Pati 19 Fèbruari 2016(2016-02-19) (umur 84)
Milan, Lombardy, Itali
Almamater Universitas Turin
Bojo Renate Ramge
Kala Filsafat abad angka 20/angka 21
Tlatah Filsafat Kulonan
Aliran Filsafat buwana
Karsa pokok
Sèmiotik
Gantha misuwur
"Karya tinarbuka" (opera aperta), "pikareping para maca" ("intentio lectoris"), "wewates" ing rasa pangrasa
Tandha tangan
Umberto Eco signature.svg

Umberto Eco ya iku sastrawan, kritikus sastra, novèlis, ahli semiotika.[1] Pakaryané kang kondhang ya iku Il Nome della Rosa utawa The Name of the Rose taun 1980.[1][2]

Dhèwèké lair ana Alessandria, Italia, tanggal 5 Januari 1932.[1] Seda ana Milan, Italia, tanggal 19 Fèbruari 2016.[1]

Dhèwèké pirang-pirang taun dadi jurnalis ana Milan, nyunting program budaya ana tv negri Itali RAI.[2] Taun 1959 nganti 1979, dhèwèké dadi édhitor sénior non-fiksi ana penerbitan Bompiani.[2]

Dhèwèké dadi modél intelèktual Éropa, kang nggawé idé-idé komplèks bisa digapé, ndelok kanthi skèptis budaya lan pulitik; kang mung bisa teka saka pandhengan sajarah kang amba.[3] Eco ya iku salah sijining wong, saka sithik, kang bisa minangka nyawijining magnèt wacan fiksi karo kautaman sastra gedhé.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d The Editors of Encyclopædia Britannica (22 February 2016). "Umberto Eco: ITALIAN AUTHOR AND LITERARY CRITIC". britannica.com. Dijupuk 4 September 2016. 
  2. ^ a b c Thomson, Ian (20 February 2016). "Umberto Eco obituary". theguardian.com. Dijupuk 4 September 2016. 
  3. ^ a b Coe, Jonathan (27 February 2016). "My Hero: Umberto Eco by Jonathan Coe". theguardian.com. Dijupuk 4 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]