Udoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sunbathers ing pantai Jerman ing taun 1989

Udoh minangka kahanane manungsa sing ora nganggo klambi utawa ora nutupi alat kelamin . Ing sawetara masarakat, ketelanjangan parsial ditetepake minangka ora nutupi bagean awak liyane sing dianggep seksual. Wuda, utawa ilang wulu awak, minangka salah sawijining ciri fisik sing menehi evolusi manungsa modern saka leluhure hominini . Wis pirang-pirang ewonan taun kepungkur, manungsa ora nganggo sandhangan. Ing saindenging jagad, norma-norma sosial saiki beda-beda gumantung saka larangan telanjang kajaba privasi lengkap nganti ditampa mudha umum minangka negara manungsa alami.