Uddhatā

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Uddhatā iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Pangkti. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "banyu".

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:---| U U-| U U-| U

Tuladha[besut | besut sumber]

Kakawin Smaradahana (13.1)[besut | besut sumber]

  • nāhan sabda bhaṭāra manantwa
  • sang hyang wākpati kerangan āśa
  • yèn tan pāwaka Manmatha dahe
  • ājña hyang Parameśwara hetu

Jarwa[besut | besut sumber]

saiki mangka andikané Bathara (Siwah) apiteket
Bagawan Wrehaspati semangaté dadi suda
saantuk ora pacang nitis ing slirané sang hyang Asmara
pitudhuh sang hyang Siwah iku alesané

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.