UU Babagan Gendera lan Lagu Nasional Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Undang-Undang ngenani Gendéra Nasional lan Lagu Kabangsaan (国旗及び国歌に関する法律 Kokki Oyobi Kokka ni Kansuru Hōritsu?) (dicekak 国旗国歌法)[1] ya iku ukum kang ngresmikaké panggonan gendéra nasional lan lagu kabangsaan Jepang. Sadurungé diratifikasi ing tanggal 13 Agustus 1999 kasebut, Jepang ora duwé gendéra nasional lan lagu kabangsaan sing resmi. Gendéra nisshōki (日章旗?), umumé karan hinomaru (日の丸?),[2] wis ngwakili Jepang kanthi ora resmi wiwit 1870; Lagu "Kimigayo" (君が代?) uga dinggo lagu kabangsaan de facto Jepang wiwit 1880.

Isiné[besut | besut sumber]

Isiné ngenani paugeran Hinomaru lan Kimigayo minangka gendéra lan lagu kabangsaan. Tegesé saben-saben simbol wis dibabar ing lampiran. Nanging, UU iki ora nerangké piyé tumindhaké dhéwé marang Simbol Negara.[3] Sing nyebabké babagan tindakan diwenehaké dhumateng saben-saben kementerian lan pamaréntahan.[4][5][6] Menawa babagan tindakan ditulis ing UU, panjurung bakal kurang lan prakara iki ora bisa rampung.[7]

Paugeran kanggo gendéra[besut | besut sumber]

The flag has a ratio of two by three. The diameter of the sun is three-fifths of the length of the flag. The sun is placed directly in the center.
Diagram sing nggambaraké rasio ukuran élemén gendéra.

Rincian gambar lan wujud gendéra dibabar ing lampiran kapisan. Rasio gendéra ya iku loro satuan dhawa banding telu satuan lebar. (2:3). Bunderan abang manggon pas ing tengah gendéra lan diameteré telu perlima dhawa gendéra.[2][8] Latar wuri wernané putih lan warnané bunderan ya iku abang, tapi ing ukum iki ora diatur skala wernané.[3] Nalika rapat ing parlemen, ana sing usul supaya nganggo werna abang enom (赤色 (aka iro?)) utawa werna lambang Standar Industri Jepang.[9]

Paugeran kanggo lagu[besut | besut sumber]

Rekaman Kimigayo taun 1930

Ana masalah nalika muter barkas iki? Waca pitulung médhiya.

Lirik lan not lagu iki dibabar ing lampiran keloro. Teks lagu ora diwenèhi jeneng panganggit, nanging ing kené ditulis Hiromori Hayashi kanggo pangaji amarga dhèwèké wis ngaransemen lagu iki.[3] Melodiné dijipuk saka harmoni gaya Kulon déning Franz Eckert lan wis dinggo wiwit 1880.[10] Lirik ditulis nganggo hiragana, lan ora ana tetenger tempo kanggo aransemen vokal. Lagu iki dimainké nganggo Gaya Dorian 4/4.[3]

Pikoléhan swara[besut | besut sumber]

DPR Jepang ngesahké RUU iki ing 22 Juli 1999, kanthi pikoléhan swara 403-86 RUU iki dijokké menyang Dhéwan Penasihat ing 28 Juli 1999 lan disahké ing 9 Agustus 1999 kanthi pikoléhan swaraa 166-71. Pungkasané, RUU iki dadi undang-undang ing tanggal 13 Agustus 1999.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 麻生内閣総理大臣記者会見 (in Jepang), Kantor Mahamantri Jepang, 2009-07-21, retrieved 2010-01-14 Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  2. a b Basis / Jenderal Informasi mengenai Jepang, Konsulat-Jenderal Jepang di San Francisco, 2008-01-01, retrieved 2009-11-19
  3. a b c d Act on National Flag and Anthem 1999
  4. Regarding the Treatment of the National Flag and Anthem 1999
  5. Regarding the Treatment of the National and Prefectural Flags 2003
  6. プロトコール [Protocol] (PDF) (in Japanese), Ministry of Foreign Affairs, February 2009, pp. 5–10, retrieved 2010-01-13CS1 maint: unrecognized language (link)
  7. Itoh, Mayumi (July 2001), "Japan's Neo-Nationalism: The Role of the Hinomaru and Kimigayo Legislation", Japan Policy Research Institute Working Paper, 79, retrieved 2010-10-13
  8. Takenaka 2003, kk. 68–69
  9. 第145回国会 国旗及び国歌に関する特別委員会 第4号 [145th Meeting of the Diet, Discussion about the bill Law Regarding the National Flag and National Anthem] (in Jepang), National Diet Library, 1999-08-02, retrieved 2010-02-01
  10. National Flag and Anthem (PDF), Japanese Ministry of Foreign Affairs, 2000, p. 3, retrieved 2009-12-11

Bibliografi

Legislasi
  • 明治3年太政官布告第57号 [Prime Minister's Proclamation No. 57] (in Japanese), Government of Nara Prefecture, 1870-02-27, archived from the original on June 8, 2011, retrieved 2010-02-06 Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)CS1 maint: unrecognized language (link)
  • Constitution of Japan, Official Website of the Prime Minister of Japan and His Cabinet, 1946-11-03, retrieved 2010-10-13
  • 自衛隊法施行令 [Self-Defense Forces Law Enforcement Order] (in Japanese), Government of Japan, 1954-06-30, retrieved 2008-01-25CS1 maint: unrecognized language (link)
  • 国旗及び国歌に関する法律 (法律第百二十七号) [Act on National Flag and Anthem, Act No. 127] (in Japanese), Government of Japan, 1999-08-13, retrieved 2010-02-06CS1 maint: unrecognized language (link)
  • 国旗及び国歌の取扱いについて [Regarding the Treatment of the National Flag and Anthem] (in Japanese), Police of the Hokkaido Prefecture, 1999-11-18, archived from the original on 2008-05-06, retrieved 2010-01-14 Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)CS1 maint: unrecognized language (link)
  • 国旗及び県旗の取扱いについて [Regarding the Treatment of the National and Prefectural Flags] (PDF) (in Japanese), Police of Kanagawa Prefecture, 2003-03-29, retrieved 2010-10-22CS1 maint: unrecognized language (link)
  • 海上自衛隊旗章規則 [JMSDF Flag and Emblem Rules] (PDF) (in Japanese), Ministry of Defense, 2008-03-25, retrieved 2009-09-25CS1 maint: unrecognized language (link)

Pranala Jawi[besut | besut sumber]