Tyler Adams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tyler Shaan Adams
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Tyler Shaan Adams
Tanggal lair 14 Febuari 1982
Papan kelairan Wappinger, New York, United States
Dhuwur 1,75 m
Posisi bermain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki RB Leipzig
Nomer 14
Karir Junior
2010–2015 Banteng Merah New York
Karir senior
Tahun Tim Tampil (Gol)
2015–2016 New York Red Bulls II 29 0
2016–2019 New York Red Bulls 52 2
2019– RB Leipzig 42 1
Tim Nasional
2014–2015 United States U17 23 0
2016–2017 United States U20 12 1
2017– United States 12 1

Tyler Shaan Adams[1] (lair tanggal 14 Februari 1999) minangka pemain bal-balan Amerika sing main kanggo RB Leipzig ing Bundesliga. Pemain ing akademi New York Red Bulls, Adams dadi profesional karo New York Red Bulls II minangka umur nembelas taun sadurunge gabung karo tim pertama New York Red Bulls ing sawijining musim mengko. Adams gabung karo RB Leipzig ing wulan Januari 2019.

Utamane dadi gelandang, Adams bisa main minangka pemain sayap utawa pemain sayap ing salah sawijining sisih pertahanan utawa lini tengah[2].

Adams makili Amerika Serikat ing pirang-pirang level pemuda sadurunge debut tim senior ing 2017.

Karir Klub[besut | besut sumber]

Adams gabung karo Akademi Bantheng Merah ing taun 2011 lan main karo tim bawah-13, sangisore-14 lan sangisore-16 sadurunge dadi profesional.

New York Red Bulls II[besut | besut sumber]

Tanggal 19 Maret 2015, Adams mlebu menyang New York Red Bulls II, tim cadangan senior klub sing main ing Liga Sepakbola Bersatu. Adams debut kanggo tim kasebut tanggal 4 April 2015, kanthi kamenangan 4-1 nglawan Toronto FC II, kemenangan kaping pisanan ing sejarah klub[3]. Sawise tampil rutin ing NYRB II ing musim 2016, Adams mbantu klub kasebut menang 5-1 nglawan Swope Park Rangers ing Final Piala USL 2016.

New York Red Bulls[besut | besut sumber]

Tanggal 23 Juli 2015, Adams debut karo tim pertama New York Red Bulls sing ditampilake ing pertandingan persahabatan karo juara Liga Premier Chelsea. Dheweke mencetak gol nomer loro ing pertandingan kasebut, mlebu header liwat Asmir Begović ing menit kaping 69 nalika Red Bulls terus menang 4-2.

Adams nandatangani kontrak tim senior pertamane tanggal 3 November 2015, lan gabung karo tim pertama ing kamp pelatihan preseason ing taun 2016[4]. Adams nampilake pertunjukan bangku pertama minangka pengganti sing ora digunakake tanggal 1 April 2016<, nalika kalah karo 1-0 ing Revolusi New England lan tanggal 13 April nggawe debut MLS, wiwit nglawan Gempa San Jose sadurunge bali menyang Red Bulls II kanthi utangan kanggo sisa musim iki.

Adams muncul minangka starter reguler kanggo tim senior Red Bulls ing musim 2017. Ing tanggal 15 Agustus 2017, Adams ngrewangi New York menang 3-2 saka kamenangan saka FC Cincinnati, ngrewangi gol penyamaan Bradley Wright-Phillips menit kaping 77. Kanthi kemenangan kasebut, New York entuk final Piala Terbuka kaping pisanan wiwit taun 2003. Adams ngetrapake loro gol MLS pertamane kanthi imbang 3-3 karo D.C. United tanggal 27 September 2017.

Tanggal 13 Maret 2018, Adams mbuka skor kanggo New York kanthi kamenangan 3-1 nglawan Club Tijuana, ngrewangi klub kasebut mara menyang babak semifinal CONCACAF Champions League kanggo kaping pisanan.

RB Leipzig[besut | besut sumber]

2019 season

Adams gabung karo RB Leipzig ing wulan Januari 2019, gabung karo mantan pelatih Jesse Marsch. Dheweke miwiti liga kaping pisanan ing tanggal 27 Januari kanthi kamenangan 4-0 nglawan Fortuna Düsseldorf. Ing tanggal 16 Februari, Adams nyathet assist Bundesliga kaping pisanan kanggo kamenangan 3-1 nglawan Stuttgart. Dheweke ora kejawab kabeh game ing April amarga cedera adductor, lan nganti saiki Leipzig durung kalah karo siji-sijine pertandingan ing lapangan[5]. Tanggal 16 Mei, Adams bali menyang tim, lan sewelas dina sabanjure miwiti final DFB-Pokal nglawan Bayern Munich lan Leipzig kalah 0-3.

2019–20 season

Cedera pangkal paha terus digawe Adams nalika musim panas 2019 lan paruh pertama musim Bundesliga 2019-20. Dheweke bali menyang pertandingan pungkasan sadurunge istirahat musim salju, main 86 menit kanthi kamenangan 3-1 nglawan FC Augsburg. Tanggal 10 Maret, Adams nggawe debut Liga Champions UEFA ing pertandingan leg kaping loro nglawan Tottenham Hotspur, nalika mlebu ing menit kaping 56 minangka sulih kanggo Nordi Mukiele sing ngalami cedera ing sirah. Adams ora kejawab sikil kaping pisanan amarga ciloko pedhet cilik. Game kasebut rampung 3-0 (4-0 kanthi agregat) kanthi Leipzig menang lan mara ing babak sabanjure[6].

Ing tanggal 13 Agustus 2020, Adams damel gol kemenangan kangge Leipzig nalika menang 2-1 saking Atlético Madrid, ngrewangi klub kasebut maju menyang babak semifinal Liga Champions UEFA kaping pisanan.

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Adams makili Amerika Serikat ing level kurang saka 15, under-17, lan under-20. Dheweke tampil ing kabeh pertandingan tim ing Kejuaraan U-17 CONCACAF U-17 ing Honduras, mbantu Amerika Serikat lolos ing Piala Dunia FIFA U-17 taun 2015. Ing wulan Mei 2017, Adams main saben pertandingan kanggo Amerika Serikat ing Piala Dunia FIFA Under-20 2017 ing Korea Selatan. Ing tanggal 14 November 2017, Adams entuk gelar pertama kanggo timnas senior, main 90 menit kanthi imbang 1-1 karo Portugal. Tanggal 11 September 2018, Tyler Adams damel gol nglawan Meksiko nalika main ing Stadion Nissan, Nashville, Tennessee.

Ing wulan Juni 2019, Adams dipilih dadi skuad kanggo Piala Emas CONCACAF 2019, nanging dipeksa mundur amarga cedera.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tyler Shaan Adams".
  2. "Situs Bola Terpercaya".
  3. "Debut Adams Dengan New York Red Bulls II".
  4. "Adams Masuk Skuat Utama new York Rd Bulls".
  5. "Adams Pindah Ke RB Leipzig".
  6. "Debut Adams Di Liga Champions".