Tupai Janjang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tupai Janjang iku salah sawijinè folklor saka tlatah Kerinci, Jambi.[1] Carita iki medharaké carita bab Tuanku Raja Tua karo Puti Lindung Bulan.[1] Loro karoné urip bebojonan 20 taun suwéné, nanging urung duwé anak.[1] Ing sawijining dina Puti nemu bajing, lan omong yèn ora papa duwé anak kaya bajing.[1] Sabanjuré Puti nglairaké anak wujud bajing, kang mbesok manjalma dadi bocah lanang kang bagus rupané.[1] Jenengé bocah iku Lukman Hakim.[1] Nanging bapaké anak iku wis kebacut nglungani.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Mursal Esten (editor) (1993). Struktur Sastra Lisan Kerinci. Jakarta: Yayasan Obor Indonesia. ISBN 979-461-160-3.