Tuk umbul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tuk umbul kang muncar saka sakjeroning lemah
Diagram sebab dumadine tuk umbul

Lumrahé banyu lemah sinimpen ing sajerone lemah lan bisane metu amarga dikedhuk wujud sumur, blumbang, utawa ing ledhokan kaya ta belik lan kali. Nanging ing papan-papan tinamtu, uga ana tuk kang bisa muncar nganti mubal saka jero lemah. Kaanan kaya iki amarga ing papan kono dhuwure banyu lemah luwih dhuwur tinimbang lemahe, sahengga nalika ana bolongan kanggo wetuné banyu, mula katon dadi kaya banyu kang mumbul saka sakjeroning lemah.