Trango Towers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trango Towers
Trango Towers 2.jpg
Trango Towers — Their vertical faces are the world's tallest cliffs. Trango Tower center; Trango Monk center left; Trango II far left; Great Trango right.
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 6,286 m (20,623 ft)
Prominèn approx. 800 metres (2,625 ft)
Koordhinat 35°46′N 76°11′E / 35.767°N 76.183°E / 35.767; 76.183Koordhinat: 35°46′N 76°11′E / 35.767°N 76.183°E / 35.767; 76.183
Géografi
Location Baltistan, Pakistan
Parent range Baltoro Muztagh, Karakoram
Géologi
Jinisé gunung Granite
Panjatan
Panjatan pisanan 1977 by Galen Rowell, John Roskelley, Kim Schmitz and Dennis Hennek
Rute gampang dhéwé Northwest face: snow/ice/rock climb

Trango Towers inggih punika salah satunggaling towers ingkang wonten ing sisih leripun Glacier Baltoro, wonten ing Baltistan, distrik saking Gilgit-Baltistan.[1] Trango towers punika saperanganipun Muztagh Baltoro, minangka subrange-ipun saking karakoram. WOnten ing Trango Towers wonten kathah tebing ingkang menantang sanget dipuncobi minggahi. Titik ingkang paling inggil wontenh ing Trango Towers inggih punika Big Trango Towers ingkang inggilipun 6286 mèter utawi 20.608 kaki.[2]

Pucuk Trango Towers[besut | besut sumber]

Trango Towers gadhah kathah pucuk, pucuk kasebat inggih punika [3]:

  • 1-Kruksum (S) 6650-M
  • 2-Kruksum (N) 6600-M
  • 3-Trango Ri (II) 6515-M
  • 4-Trango Ri (1) 6452-M
  • 5-Kruksum (E) 6300-M
  • 6-Trano Ri (III) 6300-M
  • 7-Trano Ri (IV) 6300-M
  • 8-Besar Trango (I) 6286-M
  • 9-Nameless Menara 6239-M
  • 10-Besar Trango (II) 6237-M
  • 11-Besar Trango (III) 6231-M
  • 12-Munk 6150-M

Paminggahan[besut | besut sumber]

Ingkang naté minggah wonten ing Nameless Tower utawi Menara Trango, inggih punika [4]:
  • 1.976 British Anthoine, Boysen, Howells kaliyan Brown
  • 1.987 Yugoslavia Cankar, Knez kaliyan Srot.
  • 1.987 Swiss-Prancis Piola, Delale, Schaffers kaliyan Fouquet (Parapente keturunan)
  • 1.988 Swiss-Polen Kurtyka kaliyan Loretan.
  • 1.988 German (et al) Yugoslavia rute
  • 1.988 German Gullich, Munchenbach kaliyan Albert (Yugoslavia rute pendakian gratis 1)
  • 1.989 Spanyol Gallego, Clavel, Rose kaliyan Seiguer.
  • 1.989 Jerman (Gullich, Albert kaliyan Stiegler
  • 1.990 Amérika / Perancis Lowe kaliyan Destivelle Yugoslavia rute (Destivelle wanita pertama)
  • 1.990 Jepang Minamiura Pertama solo (kaliyan rute énggal)
  • 1.992 Anak kaliyan Wilford
  • 1.995 Ogden, Benegas, Starr kaliyan Brand
  • 1.995 Izco, Zabalza kaliyan Aquerreta
  • 1.995 Skinner, Model, lilygren kaliyan Bechtel
  • 1997 Hollinger, Barker, Jarrett kaliyan Rzeczycki
Ingkang naté minggah wonten ing Big Tower Trango, inggih punika[4]:
  • 1.977 Hennek, Rowell, Roskelley, Schmitz kaliyan Morrissey
  • 1.984 Doseth dan Daehli (KTT Timur, séda nalika nembé ngandhap gunung)
  • 1.985 Selters kaliyan Woolums
  • 1.988 Giordani Sala
  • 1.992 Middendorf kaliyan Bongard.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  2. ^ [2](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  3. ^ [3](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  4. ^ a b [4](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)