Tomat garing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tomat garing srengenge

Tomat sing dikeringake srengenge minangka tomat sing mateng sing akeh ngilangi kandungan banyu sawise ngentekake wektu pangatusan ing srengenge. Tomat iki biasane wis diobati kanthi belerang dioksida utawa uyah sadurunge dilebokake ing srengenge supaya bisa nambah warna lan tampilan. [1] Biasane, tomat nggunakake 4-10 dina ing srengenge supaya proses pangatusan srengenge rampung. [2] Tomat ceri bakal ilang 88% bobote awal (seger), dene tomat sing luwih gedhe bisa ilang nganti 93% sajrone proses kasebut. Asile, butuh saka 8 nganti 14 kilogram tomat seger kanggo nggawe sak kilogram tomat sing dikeringake sunar srengenge.

Sawise prosedur kasebut, woh-wohan tomat bakal tetep duwe gizi . Tomat isine akeh likopen, antioksidan, lan vitamin C. Produk pungkasan bisa ngemot nganti 2-6% uyah lan bisa menehi kontribusi penting kanggo asupan dina. Tomat sing dikeringake srengenge bisa digunakake kanthi macem-macem resep lan macem-macem wujud, warna, lan tomat. Biasane, digawe saka tomat plum abang sing garing, nanging bisa dituku kanthi jinis kuning. Tomat sing dikeringake srengenge uga kasedhiya ing bentuk pasta utawa puré .Tomat sing dikeringake kanthi srengenge uga bisa disimpen ing minyak zaitun, uga bahan-bahan liyane kayata rosemary, kemangi, paprika garing, lan papak.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Influence of Pre-drying Treatments on Quality and Safety of Sun-dried Tomatoes. Part I: Use of Steam Blanching, Boiling Brine Blanching, and Dips in Salt or Sodium Metabisulfite" (PDF).
  2. "Our Sun Drying Process".