Tokaji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Szent Tamás Szamorodni

Tokaji ( Basa Hungaria: of Tokaj Hungarian pronunciation: [ˈTokɒji] ) utawa Tokay minangka jeneng anggur saka wilayah anggur Tokaj (uga wilayah anggur Tokaj-Hegyalja utawa Tokaj-Hegyalja ) ing Hongaria utawa wilayah anggur Tokaj sing ana ing Slowakia . Wilayah iki misuwur amarga anggur legi [1] digawe saka anggur sing kena rot, yaiku gaya anggur sing wis ana sejarah ing wilayah iki. "Nectar" sing asale saka anggur Tokaj uga kasebut ing lagu nasional Hongaria .

Wilayah anggur Slowakia Tokaj bisa nggunakake label Tokajský / -á / -é ("saka Tokaj" ing Slowakia ) [2] yen ngetrapake peraturan kontrol kualitas Hongaria. Wilayah iki biyen dadi bagean saka wilayah Tokaj-Hegyalja sing luwih gedhe ing Kerajaan Hongaria, nanging dibagi antara Hongaria lan Cekoslowakia sawise Prajanjian Trianon .

Rujukan[besut | besut sumber]

A Aszú 3 Puttonyos Tokaji
Furmint tingkat desa pertama ing wilayah anggur Tokaji
  1. "Tokay". Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica, Inc. 2008. Dibukak ing 2008-08-16.
  2. "A névért perelnék az uniót a tokaji gazdák". Népszabadság (ing basa Hungaria). 2008-08-02. Dibukak ing 2008-09-21.