Tian Tan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tian Tan
Hall of Prayer for Good Harvests, the largest building in the Temple of Heaven
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Rakyat Cina Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii[1]
Rujukan 881
Koordhinat 39°52′56″N 116°24′23″E / 39.882241666667°N 116.40646944444°E / 39.882241666667; 116.40646944444
Prasasti 1998 (Sèsi 22nd)
Ing Bebaya  ()

Tian Tan (天坛) utawa Basa Indonesia, Kuil Surga ya iku panggonan pamujaan agama Tao kang dumunung ing Beijing[2][3] Dibagun ing abad 15 M[2] ya iku taun 1420 M (Dinasti Ming) lan digawé ing lemah kang ambane 2.700 KM².[3]

Arsitekture nyimbolake gegayutane bumi lan langit (manusia lan Tuhane).[2] Iki gegayutan karo kaisar minangka anak langit ing kepercayaan Mitologi Cina.[2] Dibangun minangka persembahan kanggo langit.[3] Iki ya iku alasan kenapa Kutha ''Terlarang'' ukurane luwih cilik, amarga kaisar ora wani gawé papan panggonan kang lueih gedhé tinimbang kuil langit (Tuhan).[3]

Tian Tan diubengi tembok kang dhawa.[3] Ing pérangan lor digawé rada bunder, iki minangka simbol langit lan kidul digawé rada pesagi minangka simbolkan bumi.[3] Iki selaras karo pemikiran Tiongkok kuno kang unine Surga itu bulat dan bumi itu persegi.[3] Pérangan lor uga digawé luwih dhuwur tinimbang pérangan kidul.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/881.
  2. ^ a b c d Temple of Heaven, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  3. ^ a b c d e f g h Temple of Heaven, Travel China uide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.