Thomas Meunier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Thomas Meunier
Thomas Meunier (17 juli 2012) (4).JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thomas Meunier
Tanggal lair (1991-09-12) 12 Sèptèmber 1991 (umur 26)[1]
Papan lair Sainte-Ode, Bèlgi
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 12
Karir nom
1996–2002 RUS Saint-Ode
2002–2004 RUS Givry
2004–2006 Standard Liège
2006–2009 Virton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Virton 49 (15)
2011–2016 Club Brugge 149 (14)
2016– Paris Saint-Germain 33 (4)
Tim nasional
2006 Bèlgi U15 1 (0)
2011–2012 Bèlgi U21 7 (1)
2013– Bèlgi 21 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21 November 2017

Thomas Meunier (pocaping cara Prancis: [tɔ.mɑ mø.nje]; lair 12 Sèptèmber 1991) ya iku juru main bal-balan profèsional Bélgia sing main minangka bèk tengen kanggo klub Perancis Ligue 1 Paris Saint-Germain sarta tim nasional Bèlgi.

Karir klub[besut | besut sumber]

Virton[besut | besut sumber]

Lair ing Sainte-Ode, Bèlgia, Meunier wiwit main kanggo pirang-pirang tim nom-noman, wiwit karo RUS Saint-Ode, RUS Givry lan Standard Liège, sing dilakoni rong mangsa sadurungé mandheg amarga cidra.[2] Meunier pindhah Liège Standar ing taun 2006 kanggo nggabungaké Virton. Tim pisanan saka Virton banjur main ing Divisi Ketiga Belgia. Meunier banjur miwiti karir bal-balan profèsional ing Virton.[3]

Meunier mulai main kanthi profèsional kanggo tim pisanan Virton ing babak pisanan ing taun 2009. Dhèwèké dadi tim pisanan reguler ing mangsa 2009-10 lan 2010-11. Saka 2009 nganti 2011, Meunier ngasilaké 52 penampilan lan nyithak 16 gol ing kabèh kompetisi kanggo tim pisanan Virton.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ https://www.fifa.com/fifa-tournaments/players-coaches/people=358122/index.html
  2. ^ ""J’en suis là… grâce à mon renvoi du Standard Liege !"" (ing basa Dutch). DHnet. 9 November 2013. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. ^ "Revelatie Thomas Meunier verkoos Brugge boven Luik" (ing basa Dutch). Nieuwsblad. 5 November 2011. Dijupuk 20 January 2018.