Thomas-Alexandre Dumas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alexandre Dumas
Lair Thomas-Alexandre Davy de la Pailleterie
25 Maret 1762
Saint-Domingue (saiki Haiti)
Pati Villers-Cotterêts, Prancis, tanggal 26 Fèbruari 1806
Villers-Cotterêts, Prancis, tanggal 26 Fèbruari 1806
Pakaryan Jendral Prancis
Anak Alexandre Dumas, père
Wong tuwa Antoine

Thomas-Alexandre Davy de la Pailleterie utawa dikenal minangka Alexandre Dumas ya iku Jendral Prancis nalika Revolusi Prancis lan perang Napoleon.[1] Dhèwèkeé lair ana Saint-Domingue (saiki Haiti), tanggal 25 Maret 1762.[1] Séda ana Villers-Cotterêts, Prancis, tanggal 26 Fèbruari 1806.[1]

Dhèwèké ya iku bapaké sastrawan, Alexandre Dumas, père.[1]

Latar Wuri[besut | besut sumber]

Dhèwèké ya iku anak batur tukon lan priyayi Prancis.[2] Bapaké asma Antoine, ora sugih tur iya ora sregep.[2] Pak liké sugih, tani sregep kang dodolan gula lan batur tukon ana Monte Cristo.[2]

Taun 1775, Antoine lelayar ing Prancis kanggo ngeklaim warisan kulawarganeé, nggadhekake anaké (Thomas-Alexandre Davy de la Pailleterie) nèng perbudhakan kanggo tuku tikèt.[2] Sawisé ngeklaim, Antoine nylametaké gelar lan warisané kanggo anaké, kang teka Prancis pungkasan 1776, kang kacathet minangka "budak Alexandre".[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Gallaher, John G. "Alexandre Dumas FRENCH GENERAL [1762–1806]". britannica.com. Dijupuk 28 August 2016. 
  2. a b c d e Reiss, Tom (December 2012). "Alexandre Dumas: Brief life of the soldier who inspired The Count of Monte Cristo: 1762-1806". harvardmagazine.com. Dijupuk 28 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]