The Mystery of Edwin Drood

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

The Mystery of Edwin Drood iku novèl terakir sing ditulis Charles Dickens.[1][2] Nalika Dickens mati tanggal 9 Juni 1870, novèl iki durung rampung lan ora ana sing ngerti akir caritané.

Novèl iki dijenengi padha karo salah sawijining karakter, Edwin Drood. Caritané mendeng ing pamané Drood (nayaka kor gréja lan pecandu opium) ajeneng John Jasper. Jasper tresna karo muridé, Rosa Bud. Nonah Bud, tunangané Drood, narik kawigatèné Neville Landless sing wani tur nesunan. Landless teka saka Ceylon mawa kembarané ajeneng Helena. Landless lan Drood padha-padha saling benci. Sabanjuré, Drood ngilang misterius.

Lakoné njupuk latar ing Cloisterham, kutha samarané Rochester.[3] Contoné Mr Crisparkle sing manggon ing omah rohaniwan ing Minor Canon Corner, sing alamat asliné ing dalém Rochester Cathedral, mau Minor Canon Row.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Dubberke, Ray.
  2. ^ Kate Dickens Perugini, "Edwin Drood and the Last Days of Charles Dickens", Pall Mall Magazine, Vol. 37 (1906).
  3. ^ Dickens, Charles and Walters, John Cuming.