The Master (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Master
250px
Poster film The Master
Disutradarani Paul Thomas Anderson
Diprodhuseri Paul Thomas Anderson
JoAnne Sellar
Daniel Lupi
Megan Ellison
Diskénariyoni Paul Thomas Anderson
Dibintangi Joaquin Phoenix
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams
Dimusiki Jonny Greenwood
Sinématografi Mihai Mălaimare Jr.
Dibesut déning Leslie Jones
Peter McNulty
Perusahaan
prodhuksi
JoAnne Sellar Productions
Ghoulardi Film Company
Annapurna Pictures
Dibabar déning The Weinstein Company
Tanggal metu
  • Sèptèmber 1, 2012 (2012-09-01) (Festival Film Venesia)
  • Sèptèmber 14, 2012 (2012-09-14) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Sèptèmber 21, 2012 (2012-09-21) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
137 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $32 juta[2]
Kalarisan $28.258.060[3]

The Master yaiku film drama Amerika taun 2012 kang disutradarani dening Paul Thomas Anderson lan digawe dening Paul Thomas Anderson, JoAnne Sellar, Daniel Lupi lan Megan Ellison . Naskah film iki ditulis dening Paul Thomas Anderson. Juru paraga film iki yaiku Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams .

Film The Master punika film kolaboratif kaping tiga dening Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams sawise film Charlie Wilson war lan doubt . Film kasebut ditayangke ing Festival Film Venice tanggal 1 September 2012 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 14 September 2012 kanthi winates lan sacara terbatas ing tanggal 21 September 2012.[5] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Joaquin Phoenix minangka Freddie Quell
  • Philip Seymour Hoffman minangka Lancaster Dodd
  • Amy Adams minangka Peggy Dodd
  • Laura Dern minangka Helen Sullivan
  • Ambyr Childers minangka Elizabeth Dodd
  • Rami Malek minangka Clark
  • Jesse Plemons minangka Val Dodd
  • Kevin J. O'Connor minangka Bill William
  • Christopher Evan Welch minangka John More
  • Madisen Beaty minangka Doris Solstad
  • Lena Endre minangka Ibu Solstad
  • Amy Ferguson minangka Martha
  • Patty McCormack minangka Mildred Drummond
  • Jillian Bell minangka Susan Gregory
  • Joshua Close minangka Wayne Gregory
  • Fiona Dourif minangka penari [6]
  • David Warshofsky minangka polisi Philadelphia [7]
  • Steven Wiig minangka pamimpin Philadelphia
  • W. Earl Brown minangka pemilik arena kasebut

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film The Master entuk ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki entuk rating 86%, miturut 235 ulasan, kanthi rating rata-rata 8.1 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film entuk nilai 86 saking 100, adhedhasar 43 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[9]

Box Office[besut | besut sumber]

Film The Master entuk $ 16,377,274 ing Amerika Utara lan $ 11.880.786 ing negara liya. Total pendapatan film iki nganti $ 28,258,060, luwih cilik tinimbang anggaran film ing digawe $ 32 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Master (15)". British Board of Film Classification. October 23, 2012. Dijupuk March 3, 2018. 
  2. Fleming, Mike (May 9, 2011). "Harvey Weinstein Buys World Rights To Paul Thomas Anderson's Untitled Next Film". Deadline. Mail.com Media Corporation. Dijupuk June 2, 2011. 
  3. a b "The Master (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. Rosen, Christopher (September 8, 2012). "'The Master' Venice Film Festival Controversy: P.T. Anderson Film Loses Award On Technicality". The Huffington Post. Dijupuk October 1, 2012. 
  5. Rosen, Christopher (July 27, 2012). "‘The Master’ Release Date: Paul Thomas Anderson’s Maybe-Scientology Film Moves To Sept. 14". The Huffington Post. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. Kroll, Justin; Sneider, Jeff (June 17, 2011). "'The Master' converts 2 thesps". Variety. Reed Business Information. Dijupuk June 17, 2011. 
  7. Jagernauth, Kevin (May 31, 2011). "Laura Dern, David Warshofsky & Jesse Plemons Join Paul Thomas Anderson’s ‘The Master’". The Playlist. indieWire. Dijupuk June 3, 2011. 
  8. "The Master (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  9. "The Master reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]