The Hurt Locker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Hurt Locker nggih punika filem sandhiwara prayudan thriller saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Kathryn Bigelow. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Kathryn Bigelow, Mark Boal, Nicolas Chartier, lan Greg Shapiro. Skénario kagem punika kaanggit déning Mark Boal. Tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Marco Beltrami lan Buck Sanders. Sinematografi dipuncakaken déning Barry Ackroyd. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, David Morse, Ralph Fiennes, lan Evangeline Lilly.

Filem The Hurt Locker katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film Venesia, surya 4 September 2008.[3] Salajengipun kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 26 Juni 2009.[4] Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik.[5][6]

Filem The Hurt Locker kasil ngempalaken arta dumugi $9.228.768 saking pamirsa Amérika Lor, lan $22.201.566 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $49.230.772, nglangkungi rantaman ingkang namung $15 yuta.[2]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Jeremy Renner minangka Sersan William James
  • Anthony Mackie minangka Sersan J. T. Sanborn
  • Brian Geraghty minangka Spesialis Owen Eldridge
  • Guy Pearce minangka Sersan Staf Matthew Thompson
  • Christian Camargo minangka Letnan Kolonel John Cambridge
  • David Morse minangka Kolonel Reed
  • Ralph Fiennes minangka pangarsa unit perusahaan militer swasta
  • Evangeline Lilly minangka Connie James
  • Christopher Sayegh minangka Beckham
  • Malcolm Barrett minangka Sersan Foster
  • Sam Spruell minangka Kontraktor Charlie

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Hurt Locker (15)". British Board of Film Classification. August 18, 2009. Dijupuk February 13, 2018. 
  2. a b c "The Hurt Locker (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk February 13, 2018. 
  3. Vivarelli, Nick (September 4, 2008). "'Hurt Locker' gives Venice a jolt". Variety. Dijupuk February 13, 2018. 
  4. Bradshaw, Peter (August 28, 2009). "The Hurt Locker Review". The Guardian. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "The Hurt Locker (2009)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "The Hurt Locker reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]